We Take Security Personally™

ESET THREAT INTELLIGENCE

THREAT HUNTING INTELLIGENCE

ESET THREAT INTELLIGENCE

Combineer de beveiligingsinformatie uit uw lokale netwerk met die van de wereldwijde cyberspace

ESET THREAT INTELLIGENCE

ESET THREAT INTELLIGENCE

Wereldwijde Threat Intelligence voor uw optimale beveiliging: Gerichte aanvallen, advanced persistent threats (APT’s), zerodayaanvallen en botnetactiviteit zijn lastig te ontdekken wanneer securityengineers slechts toegang hebben tot informatie uit hun eigen bedrijfsnetwerken. Een breder inzicht en meer informatie zijn daarom nodig voor het juiste perspectief.

De Cloud-based ESET Threat Intelligence overbrugt de kloof tussen de cybersecurityinformatie die securityengineers uit het eigen netwerk verzamelen en de informatie uit cyberspace die ESET wereldwijd verzamelt.

ESET’s cloudgebaseerde detectie- en preventiesysteem, dat wordt gevoed door meer dan 100 miljoen sensoren wereldwijd, biedt een unieke basis voor de onmiddellijke detectie van en reactie op nieuwe, onbekende of geavanceerde bedreigingen.

Ontvang vroege waarschuwingen over bedreigingen en verbeter proactief uw beveiliging.

Met ESET Threat Intelligence profiteert u van:

  • Early warning van gerichte malware
  • Rapport van botnetactiviteit
  • Real-time Data Feeds en API
  • Automatische sampleanalyse

Lees hier meer over ESET’s Threat Intelligence (PDF): ESET THREAT INTELLIGENCE OVERVIEW


Expertise van mensen, aangevuld door machine learning

Het gebruik van machine learning om beslissingen te automatiseren en mogelijke bedreigingen te evalueren, is een essentieel onderdeel van ESET’s aanpak, want computergebaseerde keuzes zijn slechts net zo goed als waar ze voor geprogrammeerd zijn.

De experts van ESET spelen al meer dan 20 jaar met de mogelijkheden van ML, sinds de komst van de eerste neurale netwerken in 1997. Sindsdien zijn er verschillende interne projecten geweest die waren gericht op automatische security analyses, gericht op het verdelen van die nieuwe virtuele wereld in ‘the good, the bad and the ugly’ (of zelfs de grijze gebieden zoals mogelijk ongewenste applicaties, PUA’s).

Bij de R&D-centra van ESET, verspreid over de hele wereld, werken toponderzoekers op beveiligingsgebied aan het samenvoegen van informatie, zodat non-stop de beste bedreigingsinformatie beschikbaar is en gedeeld kan worden.

Bij ESET houdt men van historie en daarom heeft men het ML systeem een bijpassende naam gegeven; Augur. In het oude Rome was een augur een religieus iemand die op basis van natuurverschijnselen beoordeelde of een bepaald iets een goddelijke goedkeuring kreeg of juist werd afgekeurd. Het vergelijk met cybersecurity is snel gemaakt, al bepaalt de ESET Augur zijn beslissingen op wetenschap, wiskunde en eerdere ervaringen.

Lees hier meer over de techniek van ESET (PDF): ESET’S MULTI-LAYERED APPROACH TO SECURITY

Beveiligingsanalisten raden aan om meerdere beveiligingsmethoden te combineren. Zo minimaliseert u namelijk de kans op zwakke plekken die kunnen ontstaan door te vertrouwen op de beveiligingsoplossing van maar één aanbieder. Het is voor ESET Threat Intelligence niet nodig dat er endpoint- of serveroplossingen van ESET zijn geïmplementeerd in het netwerk van de gebruiker. Het kan dus ook door bedrijven die nog geen relatie zijn van ESET worden gebruikt als extra beveiligingslaag.


Met ons Centureon Security Support contract verzorgen wij ook het beheer, monitoring en rapportages voor u. Vermoedt u dat u malware heeft in uw bedrijfsomgeving? Kijk dan naar onze Threat Hunt Services. Centureon Cyber Threat Hunting: jaag op sluimerende en actieve malware of hackers in uw IT-omgeving!

“Secure Cyber Communications heeft vier WatchGuard Next Generation Firewalls als twee Clusters geleverd om de gegevensstromen te beveiligen en bedreigingen inzichtelijk te krijgen.”

- Project: Energieleverancier met meer dan 400.000 klanten