We Take Security Personally™

Waarom Check Point

Als het op preventie aankomt, denkt u Check Point

Waarom Check Point

Geïntegreerde, meerlaagse defense-in-depth: Check Point

Als we ons realiseren dat de status-quo-beveiliging ontoereikend is, voegen veel bedrijven een ongekende mix van nieuwe beveiligingstechnologieën toe van verschillende leveranciers. Deze hulpmiddelen bieden vaak een incrementeel voordeel in één gebied, maar elk moet afzonderlijk worden beheerd, inclusief rapportage, provisioning, configuratie en testtaken. Check Point biedt een uitgebreide oplossing, met:

 • Een volledig assortiment van interoperabele messen voor het voorkomen van bedreigingen
 • Gemeenschappelijk beleid management en monitoring
 • Maximale bescherming tegen opkomende bedreigingen

Security effectiveness

 • Check Point herkent verre weg het meeste aantal applications,URL’s en datatypes tov concurrenten (60% minder applications, 50% minder URL’s en 94% minder data types worden door diverse andere vendoren herkend)
 • Check Point gebruikt geen IPS/Intelligent mode waarbij andere vendoren slechts het eerste deel van een sessie scannen. Ook op IPS is de ThreatCloud rijker gevuld en coveren ze significant meer CVE’s
 • Check Point’s gemiddelde tijd om vulnerabilities te patchen ligt op 1 dag. Fortinet: 112, Cisco: 117 en PAN 170 dagen. Dit komt omdat Check Point meer dan 1400 research en technische medewerkers in huis hebben, met 100% focus op security!
 • Check Point is de enige vendor welke zich pro actief kan verdedigen tegen zero-day en unknown threats met behulp van SandBlast (Emulation & Extraction)

Full Centralized Management

 • CheckPoint heeft 1 centrale management omgeving. Niet alleen voor een x-aantal gateways te beheren, maar ook private/public cloud omgevingen, mobile devices en endpoints kunnen hierop worden aangesloten
 • Concurrenten hebben vaak 2 tot 3 management consoles nodig. Check Point management is volgens Gartner de “golden standard” in de markt
 • Smart Event & Reporting is uniek.
 • Door bovenstaande zaken bespraart u al snel 1.5 tot 2 maal de tijd in het beheer en management van uw omgeving.

Eenvoudige inzet en lagere eigendomskosten

CheckPoint Cost EfficiencyToenemende complexiteit in de beveiligings-infrastructuur legt een grote druk op de efficiëntie van de beveiligingsorganisatie. Operators moeten het firewallbeleid voortdurend bijwerken, nieuwe netwerkbronnen bouwen en leveren en de effecten van wijzigingen op het netwerk in het algemeen testen. Erger nog, de gegevens die ze moeten controleren, zijn verspreid over verschillende silo’s. Maar met één enkel, geconsolideerd overzicht van de beveiligings-infrastructuur, kunnen beveiligingsprofessionals meer werk doen met minder stress en overtolligheid, waardoor de operationele uitgaven worden verminderd.

Consolidatie en integratie van meerdere beveiligingsapparaten met behulp van een nieuwe generatie dreigingspreventie methodologie resulteert in grotere efficiëntie en lagere kosten. Volgens een analyse van Lippis Consulting in 2015 is de bedreiging van de volgende generatie van Check Point voor de helft tot een derde van de kosten van multi-vendor beveiligingsimplementaties.


Meer weten over de Check Point oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor in intakegesprek via ons contactformulier of bel met 036 5327002 en vraag naar een van onze specialisten.

Checkpoint Firewall

“Secure Cyber Communications heeft vier WatchGuard Next Generation Firewalls als twee Clusters geleverd om de gegevensstromen te beveiligen en bedreigingen inzichtelijk te krijgen.”

- Project: Energieleverancier met meer dan 400.000 klanten