ESET: Is antivirus dood? Nou en of!

Gepubliceerd door Leonie van Meeteren op

Tijdens het tech-seminar van ESET Nederland en Secure Cyber Communications onlangs werd het nogmaals pijnlijk duidelijk: met alleen antivirus ben je tegenwoordig niet meer opgewassen tegen de moderne malware aanvallen en ben je een gewillig slachtoffer voor hackers.

Een computervirus is slechts een onderdeel van wat tegenwoordig malware wordt genoemd. Maar het is ook maar een heel klein onderdeel in een veelheid aan methodes die worden aangewend door hackers en andere kwaadwillende om jouw computersystemen en jouw gegevens te ontregelen. Zoals de ICT zich snel heeft ontwikkeld en nog steeds grote stappen maakt, zo is de ontwikkeling van malware niet minder snel gegaan – sterker nog; deze lijkt soms zelfs sneller en innovatiever te zijn.

De meest actieve en ook agressieve vorm van malware tegenwoordig is ‘ransomware’, zoals op dit moment ‘locky’ veel slachtoffers maakt onder nietsvermoedende gebruikers. Ransomware probeert om via verschillende wegen toegang te krijgen, niet meer persé tot je computer of telefoon, maar tot iets veel kostbaarders: jouw gegevens, jouw bestanden, jouw foto’s. Is de toegang eenmaal verkregen, dan versleutelt ‘locky’ razendsnel al jouw gegevens op al jouw systemen en maakt deze onbruikbaar. De sleutel om alles weer terug te krijgen kost natuurlijk geld of je dan ook daadwerkelijk de oplossing krijgt, laat te raden over. ‘Locky’ heeft inmiddels in verschillende gedaantes al vele slachtoffers gemaakt. Word niet het volgende slachtoffer en lees hoe u zich hiertegen kunt beschermen op  ons blog: ‘LOCKY’ RANSOMWARE; BEST WEL ‘SNEAKY’

ESET biedt de oplossing
ESET is dé remedie om je te beschermen tegen malware en natuurlijk ook tegen ‘locky’. ESET hanteert hiervoor verschillende methodes die ieder op zich al bijzonder effectief zijn in de bestrijding van malware, maar tezamen vormen ze een nagenoeg ondoordringbare vesting rondom je computersystemen en je kostbare gegevens. In de multi-layered opzet van de ESET antimalware oplossingen zit onder meer de detectie van malware op basis van hun DNA; een specifiek patroon waaraan malware altijd herkenbaar is. Maar ook uitgebreide en geavanceerde heuristische opsporingsmethodes en meerlaagse scanning engines vormen standaard onderdelen van de ESET security oplossingen. De innovatieve technologieën van ESET zijn toonaangevend en bieden iedereen de meest effectieve bescherming.

Tijdens het ESET tech-seminar werden een aantal belangrijke functionaliteiten gepresenteerd, waaronder:

  • Twee-factor authenticatie voor extra bescherming van de administrator-toegang 
  • Malware Containment sluit malware direct op in een quarantaine en voorkomt hiermee verdere verspreiding
  • Toevoeging van Mobile Device Management voor iOS in versie 6.3
  • ESET LiveGrid® is de centrale verzamelplaats voor malware rapportages van wereldwijde gebruikers waar de gemelde malware verder wordt onderzocht en op basis hiervan de ESET updates weer worden aangepast en verspreid.
  • Botnet Protection voorkomt dat je deel gaat uitmaken van een of meer botnets.
  • Exploit Blocker is een nieuwe detectie technologie gericht op zero-day aanvallen
  • De Advanced Memory Scanner bewaakt realtime het geheugengedrag van een computer en grijpt in bij afwijkend gedrag om infecties door malware te voorkomen.

SECWATCH live hack-demo
Als afsluiting van het tech-seminar demonstreerde Sijmen Ruwhof van SECWATCH hoe hackers werken en hoe simpel het eigenlijk kan zijn om websites, WiFi-netwerken of computersystemen te hacken. Soms pijnlijk eenvoudig zelfs ...

SECWATCH Ethical Hackers

Wilt u zelf ook eens zien hoe een hacker denkt en werkt? Bent u benieuwd of uw organisatie eigenlijk wel goed is beveiligd tegen dit soort genadeloze aanvallen? Neem dan nu contact op met SECWATCH voor een live hack-demo of een netwerk security assessment.


Wilt u meer informatie over een van onze productlijnen, diensten of een vrijblijvend consult?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek en voorstel. We nemen samen met u de wensen en eisen van uw organisatie door en bespreken de mogelijkheden.

Neem contact op


Oudere posts Nieuwere posts


Scroll To Top