Voorkom Ransom en Zero Day Malware met WatchGuard

Gepubliceerd door Leonie van Meeteren op

Hoe voorkom ik dat ransomware als CryptoWall, CryptoLocker en andere vergelijkbare soorten kwaadaardige malware mijn systeem aantasten?

Ransomware is een vorm van malware die door middel van phishing-e-mails met kwaadaardige attachments of download links wordt verspreid.

Om uw netwerk en computers te beschermen tegen ransomware en andere vergelijkbare soorten kwaadaardige malware, moet u gebruikmaken van een gelaagde veiligheidsstrategie en diverse functies inschakelen die Firebox u biedt:

Schakel niet alleen de functies van Firebox in, maar voer ook de volgende basisveiligheidstaken uit:

 • Zorg voor een agressieve back-up- en recoverystrategie om geïnfecteerde en verloren bestanden terug te halen. 
 • Indien u gebruikers toestaat om eigen apparatuur in uw netwerkomgeving te gebruiken, zorg er dan voor dat zij alleen in een afgescheiden gebied van uw netwerk kunnen opereren en dat zij alleen toegang krijgen tot die specifieke protocols en poorten die zij voor hun taken nodig hebben.  
 • Voer antivirussoftware uit op alle eindpunten van cliënten. Bijvoorbeeld met ESET Endpoint Protection Advanced. Meer informatie treft u via de volgende weblink:  https://secyber.net/collections/eset

Gebruik de functies van uw beveiligingsabonnement samen met uw WatchGuard Firebox om te voorkomen dat ransomware uw netwerk binnendringt.

 • Zorg ervoor dat de handtekeningen voor Gateway AntiVirus, Intrusion Prevention Service (IPS) en Application Controle up-to-date zijn. Schakel het automatisch bijwerken in van al uw handtekeningen. 

 • Schakel WebBlocker in op uw HTTP- en HTTPS-proxy policies om uw webverkeer te beschermen.

 • Schakel Gateway AntiVirus in op uw HTTP-, FTP-, SMTP-, POP3-, TCP-UDP-proxy policies.

 • Selecteer bij de globale Gateway AntiVirus instellingen de optie 'Enable Decompression' zodat ook gecomprimeerde bestanden kunnen worden gescand, zoals .zip-bestanden.

 • Gebruik Reputation Enabled Defense op uw HTTP-proxy policies om de toegang te blokkeren tot URL's met een slechte reputatie.

 • Schakel spamBlocker in op uw SMTP- en POP3-proxies.

 • APT Blocker gebruikt op cloud-gebaseerde scanfuncties om 'zero-day'-malware te herkennen. 

 • Gebruik het dashboard Dimension, logs en rapporten om elke malware-activiteit in de gaten te houden. Met het Security Dashboard beschikt u over een overzicht van alle geblokkeerde malware.

   Kijk voor meer informatie over 'Hoe voorkom ik ransomware met uw WatchGuard Firebox' via de volgende video tutorial:

   http://www.watchguard.com/help/video-tutorials/ransomware/index.html

   Wij helpen u graag met uw bescherming tegen ransomware, maar ook tegen alle andere vormen van cyber-criminaliteit.

   Neem hiervoor nu contact met ons op en wij bespreken graag geheel vrijblijvend met u welke security maatregelen wij voor u beschikbaar hebben.

    


   Oudere posts Nieuwere posts


   Scroll To Top