We Take Security Personally™

AuthPoint – WatchGuard Cloud’s MFA Service is beschikbaar!

AuthPoint – WatchGuard Cloud’s MFA Service is beschikbaar!

WatchGuard AuthPoint MFAZwakke of gestolen wachtwoorden zijn al veel te lang een doorn in het oog van de informatiebeveiligingswereld. Volgens het laatste Verizon Data Breach Report was zelfs meer dan 80 procent van de beveiligingslekken in 2017 te wijten aan gestolen gebruikersgegevens. En volgens een nieuw onderzoek van het onafhankelijke marktonderzoekbureau CITE Research denken IT-managers bij bedrijven tot 1000 man personeel dat 47 procent van hun werknemers zwakke werkwoorden gebruiken en 31 procent denkt dat werknemers de netwerkwachtwoorden gebruiken voor persoonlijke toepassingen. Bovendien zou 84 procent van de ondervraagde managers liever zien dat wachtwoorden altijd via technologie worden toegekend in plaats van dat ze volgens een bepaald beleidsprotocol worden bedacht.

Vooral voor mid-marketondernemingen waren goede MFA-oplossingen niet haalbaar vanwege de hoge kosten en de IT-aanpassingen die ervoor moesten worden gedaan. Deze belemmeringen zijn echter sinds kort niet meer van toepassing omdat er een nieuwe en betaalbare MFA-oplossing is voor moderne bedrijven van elke omvang: AuthPoint, de nieuwe cloud-managed multi-factor authentication (MFA) van WatchGuard. AuthPoint is gemakkelijk toepasbaar, gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk uit te breiden. Elk modern bedrijf kan nu zijn assets en gebruikersidentiteiten veilig houden zonder dat er een hoog beveiligingsbudget voor nodig is of eigen beveiligingsexpertise.

Met AuthPoint van WatchGuard kunnen zowel eindgebruikers als VAR’s/MSP’s gebruikmaken van een MFA-oplossing die eenvoudig, intuïtief en veilig is. De toepassing maakt gebruik van de Authpoint-app van WatchGuard, die laat zien welke gebruikers willen authenticeren, met welke applicatie en waar vandaan. Zo kunt u rechtstreeks vanaf uw mobiele telefoon gebruikers toegang geven tot uw accounts of weigeren. Het hele AuthPoint-management gebeurt in de cloud, zodat gebruikers vanaf een enkele interface kunnen inloggen, licenties kunnen activeren en implementaties kunnen beheren. Door dit cloud-MFA-managementplatform kunnen bedrijven hun beveiliging laten meebewegen met hun groeiende organisatie. De multi-tier-, multi-tenant-setup stroomlijnt tevens de inzet en management van VAR’s en MSSP’s die authenticatiediensten willen aanbieden aan hun klanten.
Met AuthPoint MFA van WatchGuard kunnen gebruikers ook:

  • profiteren van snelle provisioning door gebruikers te synchroniseren met een Active Directory of LDAP-base en ze activatie-instructies te sturen
  • elke firewall voor AuthPoint-authenticatie configureren, gebruikmakend van het RADIUS-protocol
  • Web Single Sign-On-mogelijkheden toevoegen aan cloudapplicaties
  • Windows-machines beschermen met Push-based authenticatie
  • zelfs offline authenticeren door middel van een op een QR-code gebaseerde authenticatie

Meer informatie over hoe WatchGuards nieuwe AuthPoint-service bedrijven en organisaties veilig houdt leest u op de productpagina van AuthPoint.

Voor meer bevindingen van het CITE Research-onderzoek over wachtwoordbeveiliging en MFA-gebruik leest u op: Poor Password Handling and the Rise of Multi-Factor Authentication

“Secure Cyber Communications heeft vier WatchGuard Next Generation Firewalls als twee Clusters geleverd om de gegevensstromen te beveiligen en bedreigingen inzichtelijk te krijgen.”

- Project: Energieleverancier met meer dan 400.000 klanten