We Take Security Personally™

WatchGuard vereenvoudigt beheer van securityvoorzieningen

WatchGuard vereenvoudigt beheer van securityvoorzieningen

 WatchGuard vereenvoudigt beheer van securityvoorzieningen door integratie met Autotask
Samenwerking met PSA-platform zorgt voor productiviteitsstijging en betere bescherming

WatchGuard Technologies heeft een integratie ontwikkeld met het Professional Services Automation (PSA)-platform van Autotask. Hierdoor kunnen service providers nu een groot aantal taken op het gebied van security management automatiseren. Ook ontstaan hierdoor interessante mogelijkheden om het aanmaken en afhandelen van tickets te vereenvoudigen en te versnellen.
De informatie die bij deze tickets voor het oplossen van storingen en foutmeldingen wordt gebruikt, wordt dankzij de integratie met Autotask nu bovendien automatisch gesynchroniseerd met de informatie over de securityhulpmiddelen van een klant van de service provider.

Taken en handelingen automatiseren

Autotask PSA is een populair hulpmiddel van Managed Security Service Providers (MSSP), Managed Service Providers (MSP) en IT Service Providers (ITSP). Zij gebruiken Autotask om de dienstverlening aan hun klanten verder te stroomlijnen en te verbeteren. Dit is mogelijk doordat Autotask PSA de functionaliteit van een aantal applicaties op het gebied van IT service management bundelt en als één oplossing voor de service provider beschikbaar maakt. Denk hierbij aan service ticketing, projectbeheer, asset management en customer relationship management (CRM). Het is hierdoor voor service providers heel eenvoudig om taken en handelingen op het gebied van sercurity management te automatiseren en te beheren met Autotask. Voor security professionals levert dit een aanzienlijke productiviteitsverbetering op.

Belangrijkste kenmerken

De integratie met het PSA-platform van Autotask levert service providers een aantal interessante voordelen op:

 • Snelle en efficiënte afhandelingen van storingen en incidenten doordat tickets nu via Autotask worden behandeld
  •  Het is mogelijk om meldingen over securityoplossingen van WatchGuard als Autotask-tickets te verwerken.
  • Het is zeer eenvoudig om voor tal van parameters en per device grenswaarden in te stellen. Denk hierbij onder andere aan security services, statistieken per apparaat en abonnementen. Overschrijding van een grenswaarde betekent dat automatisch een service ticket wordt aangemaakt. Hierdoor blijft de IT-omgeving van de klant altijd beschermd, ook als bijvoorbeeld een service-abonnement afloopt. Als de einddatum van het abonnement is bereikt, wordt namelijk automatisch een ticket aangemaakt om verlenging van het abonnement te regelen.
  • Het aantal tickets is nu fors kleiner doordat hetzelfde ticket wordt heropend als een storing of incident zich opnieuw voordoet. Hierdoor ontstaat bovendien een goed inzicht in trendinformatie per individuele klant van de service provider.
 • Beter inzicht in de security-aanpak van individuele klanten door automatische synchronisatie van asset-informatie
  • Informatie over de securityvoorzieningen van een klant wordt automatisch geregistreerd en up-to-date gehouden.
  • Er ontstaat een nog beter inzicht in de securityvoorzieningen van individuele afnemers doordat automatische synchronisatie plaatsvindt met WatchGuard-appliances. Denk hierbij aan de start- en einddatum van abonnementen, serienummers van apparaten, OS-versies en dergelijke.
  • Dankzij geautomatiseerde synchronisatie wordt voorkomen dat een netwerk per abuis onbeschermd is doordat gegevens over service-abonnementen incorrect zijn ingevoerd.

“Secure Cyber Communications heeft vier WatchGuard Next Generation Firewalls als twee Clusters geleverd om de gegevensstromen te beveiligen en bedreigingen inzichtelijk te krijgen.”

- Project: Energieleverancier met meer dan 400.000 klanten